U bent nu hier: Home » Etalagebenen

Etalagebenen

Pijn, kramp, onrust en vermoeidheid in uw benen? En is het nodig dat u even stilstaat om de pijn te kalmeren? Al deze klachten kunnen een aanwijzing zijn dat u last heeft van zogenoemde etalagebenen. De naam voor deze aandoening is ontstaan omdat de verschijnselen veel weg hebben van iemand die in een winkelstraat rondloopt, en hierbij af en toe stilstaat om een etalage te bekijken.

Minder aanvoer van zuurstof bij etalagebenen

De aandoening heeft te maken met een slechte doorbloeding in de benen. De slagaders van het been zijn door aderverkalking vernauwd. En deze vernauwing zorgt voor een verminderde aanvoer van bloed en dus van zuurstof naar de beenspieren. Juist bij inspanning, zoals lopen, rennen en traplopen, hebben de beenspieren meer bloed en zuurstof nodig. Bij een tekort aan zuurstof ontstaat verzuring van de spieren, die een krampende pijn veroorzaakt. Met als gevolg pijn in uw kuit tijdens het lopen. Na een korte rust zakt de pijn af en kunt u weer verder lopen.

Met fysiotherapie kunt u de klachten van etalagebenen flink verminderen. Uw dagelijkse activiteiten worden hierdoor draaglijker. De fysiotherapeut geeft u adviezen en looptraining waardoor u uw mobiliteit vergroot en dus langere afstanden zonder pijn kunt afleggen.

LetselschadePsychologen bij u in de buurtUw advertentie hier? Mail onsUw advertentie hier? Mail ons
Ik kwam, ik zocht, ik vond - Julius Caesar / 47 v.Chr. ;)


© JBB Media | Privacy