U bent nu hier: Home » Sportfysiotherapeut

Sportfysiotherapeut

Een mens is gemaakt om te bewegen en sporten is een prima manier om uw lichaam in conditie te houden. Een sportfysiotherapeut kan voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft , een belangrijke rol spelen. Hij geeft voorlichting en advies om op een verantwoorde manier te sporten.

Maar de sportfysiotherapeut behandelt ook sporters die na ziekte of blessures opnieuw aan het werk willen en/of weer willen sporten. Hij begeleidt in het bijzonder ervaren sporters die hun sport op hoog niveau beoefenen. Naast deze (semi) professionele sporters, ontmoet de sportfysiotherapeut ook andere doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, in zijn praktijk. Sporten is voor deze groepen vaak onderdeel van een therapie.

Expertise van sportfysiotherapeut

Veelvoorkomende klachten onder sporters zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. De sportfysiotherapeut werkt niet altijd alleen aan het herstel van de getroffen gewrichten, maar kan ook adviseren om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

De behandelruimte van een sportfysiotherapeut bevindt zich vaak in een speciaal ingerichte praktijk of op een sportmedische afdeling van het ziekenhuis. Ook bij sportverenigingen en in dienst van sportbonden wordt steeds frequenter een beroep gedaan op de expertise van een sportfysiotherapeut. Het is dan ook geen verrassing dat hij veel en intensief samenwerkt met andere disciplines in de zorg, zoals sportartsen, chirurgen, sportmasseurs en met verantwoordelijken voor het arbobeleid bij bedrijven.

LetselschadePsychologen bij u in de buurtUw advertentie hier? Mail onsUw advertentie hier? Mail ons
Ik kwam, ik zocht, ik vond - Julius Caesar / 47 v.Chr. ;)


© JBB Media | Privacy