U bent nu hier: Home » Psychosomatische fysiotherapeut

Psychosomatische fysiotherapeut

Een psychosomatisch werkend fysiotherapeut is gespecialiseerd in de behandeling van klachten die ontstaan door (overmatige) stress of spanning. Ook onderzoekt en behandelt hij andere onbegrepen lichamelijke klachten.

Het is niet altijd helder in welke mate lichamelijke klachten en psychische overbelasting met elkaar te maken hebben. Het blijkt dat mensen lichamelijke klachten soms te lang negeren of dat ze de klachten verkeerd interpreteren. Een arts kan soms geen duidelijke medische diagnose stellen, wat vervolgens tot veel onbegrip en frustraties leidt. Psychosomatische klachten kunnen zich uiten in vermoeidheid of vage pijnklachten, duizeligheid en hoofdpijn. Maar ook in spier- en gewrichtspijn, benauwdheid, hartkloppingen of druk op de borst. Werk - en leefsituaties hebben een behoorlijke invloed op het functioneren van uw lichaam. Stress en spanning die daarbij ontstaan ondermijnen zowel uw lichamelijke - als geestelijke weerstand waardoor psychosomatische klachten ontstaan.

Verstoord evenwicht

De psychosomatische fysiotherapeut gaat samen met u op zoek naar de redenen van het verstoorde evenwicht. Hij begeleidt u bij het herstel van de onbalans tussen spanning en ontspanning en tussen belasting en belastbaarheid. Het terugvinden van de balans in uw leven en functioneren is het doel van de therapie. Hiervoor betrekt hij lichamelijke, psychologische en sociale aspecten bij de behandeling, zoals uw leef- en werkomstandigheden. Vanzelfsprekend kan de behandeling alleen slagen als de patiënt zelf een actieve houding heeft binnen het herstel- en veranderingsproces. Met arts of specialist, psycholoog of bedrijfsarts wordt gedurende de therapie veelvuldig en nauw samengewerkt.

LetselschadePsychologen bij u in de buurtUw advertentie hier? Mail onsUw advertentie hier? Mail ons
Ik kwam, ik zocht, ik vond - Julius Caesar / 47 v.Chr. ;)


© JBB Media | Privacy