U bent nu hier: Home » Fysiotherapie volledig vergoed

Fysiotherapie volledig vergoed?

Fysiotherapie wordt niet volledig vergoed met een basispakket van de zorgverzekering. Weet u wat u wel en niet vergoed krijgt? Bedenk dat jaarlijks 3 miljoen Nederlanders naar de fysiotherapeut gaan. Zorg er dus voor dat u niet voor verrassingen kom te staan en verzeker u aanvullend voor fysiotherapie.

Fysiotherapie en de zorgverzekering

Iedere Nederlander heeft een verplichte zorgverzekering. De overheid heeft de inhoud van dit pakket wettelijk vastgelegd. In een aantal gevallen wordt fysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering: bij bepaalde aandoeningen, waarvoor veel fysiotherapie nodig is, kunnen volwassenen ná de twaalfde behandeling in aanmerking komen voor een extra vergoeding uit de basisverzekering.

Kinderen tot 18 jaar krijgen met dezelfde aandoeningen de fysiotherapie volledig vergoed. Heeft uw kind een andere aandoening dan krijgt het maximaal 2x negen behandelingen per aandoening vergoed als dat medisch noodzakelijk is.

Aanvullende verzekering nodig

Het kan dus best voorkomen dat u fysiotherapie nodig hebt voor een aandoening die helemaal niet of maar gedeeltelijk wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Het is belangrijk om een passende aanvullende verzekering af te sluiten waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen.

Polisvoorwaarden vergelijken

Bestudeer de polisvoorwaarden van een zorgverzekeraar zorgvuldig alvorens u een aanvullende verzekering afsluit. Er zijn soms grote verschillen in de manier waarop zorgverzekeraars fysiotherapie vergoeden. Soms geldt er een maximum aantal behandelingen, een maximumbedrag of zijn er andere voorwaarden. Slecht enkele polissen hebben geen beperkingen ten aanzien van fysiotherapie. Dit betekent dat alle kosten voor fysiotherapie onbeperkt worden vergoed wanneer deze medisch noodzakelijk zijn. Vergelijk de vergoedingen van fysiotherapie in de polissen van de verschillende zorgverzekeraars nauwkeurig. Laat u ook goed informeren bij uw huidige zorgverzekeraar over hoe fysiotherapie wordt vergoed.

LetselschadePsychologen bij u in de buurtUw advertentie hier? Mail onsUw advertentie hier? Mail ons
Ik kwam, ik zocht, ik vond - Julius Caesar / 47 v.Chr. ;)


© JBB Media | Privacy