U bent nu hier: Home » Orofaciaal fysiotherapeut

Orofaciaal fysiotherapeut

De orofaciaal fysiotherapeut, of kaakfysiotherapeut, begeleidt patiënten met gezondheidsproblemen die te maken hebben met het niet goed functioneren van spieren en gewrichten in het hoofd, het halsgebied of het kauwstelsel.

Met name patiënten met kaakklachten kloppen aan bij de orofaciaal fysiotherapeut. Zo kunnen er klachten ontstaan door het klemmen van de kaak, tandenknarsen, pijn in het gezicht, pijn aan de kaak of aan het hoofd, aangezichtsverlamming, duizeligheid, nek- en schouderklachten en hoofdpijnklachten. Ook de gevolgen van ongelukken met botbreuken, kanker, reuma en andere ziektebeelden met klachten in het hoofd-halsgebied, ook door spanningsfactoren, worden in de praktijk van de orofaciaal fysiotherapeut behandeld.

Deze specialistische fysiotherapeut zal in de eerste plaats uitleggen hoe het kauwstelsel normaal gesproken zou moeten functioneren. Hij kan helpen bij het afleren van bepaalde gewoontes die tot overbelasting van het kauwstelsel leiden. Het klemmen van de kiezen, tongpersen en tandenknarsen, kunnen behoorlijk wat klachten veroorzaken. Met zelfmassage kunnen patiënten zelf zorgen voor ontspanning van de kauwspieren en het vergroten van de mondopening. Deze speciale ontspanningsoefeningen en oefeningen zullen de functie van het kauwstelsel sterk verbeteren.

Advies bij functieproblemen

De orofaciaal fysiotherapeut weet veel van tandheelkundige aspecten, specifieke zenuwaandoeningen, kanker in het hoofd-halsgebied en van specifieke stoornissen die te maken hebben met de nek. Hij is een specialist die patiënten adviseert en begeleidt bij pijn en functieproblemen in het hoofd, het aangezicht en de halsregio. Om de behandeling zo succesvol mogelijk te laten verlopen, werkt de orofaciaal fysiotherapeut nauw samen met de huisarts, de tandarts, de orthodontist , een KNO-arts, kaakchirurg of neuroloog.

LetselschadePsychologen bij u in de buurtUw advertentie hier? Mail onsUw advertentie hier? Mail ons
Ik kwam, ik zocht, ik vond - Julius Caesar / 47 v.Chr. ;)


© JBB Media | Privacy